PassionFord      


Go Back   PassionFord > Tuning, FAQ & Post Archive's. > Technical help Q & A
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Technical help Q & A Got A technical problem with you car? Keep it in here where the techies hang out and we will try to solve it for you!!

Welcome to Passion Ford!
Welcome to Passion Ford.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to start new topics, reply to conversations, privately message other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join Passion Ford today!


Reply
 
 
 
submit to reddit
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 21-02-2010, 01:17 PM   #1
JonnyFZ20
Virgin
 
Trader Score: (0)
Join Date: Oct 2009
Location: Lancaster
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default A few problems, Help needed!

2005 Fiesta Zetec-S 1.6 TDCI

Misfires on idle when the engines cold, will resume normal idle within a minute or 2, sometimes even within 5-10 seconds, it varies! However drives normally when cold, only misses on idle. Have code read and came up with:

FAULT CODE: P138B GLOW PLUG MODULE SYSTEM VOLTAGE

How do i fix this? Not much info available on the fault

i THINK there is a ford technical bulletin about this fault thats to do with replacing the glow plug module wiring loom, not sure though but if anyone has access to the bulletins help would be appreciated!

Also, was driving the car last night and i gave it abit of wheelspin for afew seconds...next thing the 2 LCD displays on the dash started flashing, one of them was flashing the message "EAC FAIL", performance was not affected, the engine management light was not on. Carried on driving the car till i could pull over further down the road, turned the car off, then back on, still flashing! tunred it back off then turned only the ignition back on, still flashing! turned the ignition back off and left the car for 10 mins, came back to it and fired the engine back up and everything was back to normal, message had gone and LCD displays weren't flashing. Is this anything to worry about? All i can think is that i must have tripped the fly-by-wire throttle system out or something by wheelspinning which made the "EAC FAIL" message appear?! Re-checked it this morning and its still ok and the message has not re-appeared.

Any help appreciated!

Regards, Jon
If you were logged in, you wouldn't be seeing this ad!
Register your free account today, or log in if you already have an account.

Last edited by JonnyFZ20; 21-02-2010 at 01:19 PM..
JonnyFZ20 is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2010, 07:52 PM   #2
matts zetec s tdci
Regular Contributor
 
Trader Score: (0)
Join Date: Feb 2010
Location: wombourne
Posts: 247
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

EAC-FAIL mine came on when i had a play in the snow went off after i turned it on and off a few times like yourself i have no idear what it means lol think its just the car telling us off for driving like nobs lol my mates 1.4 does the same aswell .
matts zetec s tdci is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2010, 07:52 PM
PassionFord
Ford Focus




Paid Advertisement


 
 
 
submit to reddit
Reply

Tags
07, 16, 16tdci, 2005, bullettin, code, eac, error, fail, fiesta, focus, ford, glow, lack, loss, p138b, plug, power

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

Advertising - Privacy Statement - Terms of Service - JOBS



All times are GMT. The time now is 04:27 AM.


This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company.