PassionFord      


Go Back   PassionFord > Ford car Forums listed by Model. > Ford Range > Ford Puma
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Ford Puma Discuss the Ford Puma here!

Welcome to Passion Ford!
Welcome to Passion Ford.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to start new topics, reply to conversations, privately message other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, join Passion Ford today!


Reply
 
 
 
submit to reddit
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-10-2010, 10:27 AM   #1
CraigJ
Too many posts.. I need a life!!
 
Trader Score: (0)
Join Date: Dec 2005
Location: Wakefield
Posts: 814
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to CraigJ
Default 1.7 Puma Died, wont start????????????

Change of thread now. Was in the car earler and the car died while going round a round-a-bout. When you put the key and turn it the dash will come on and all electrics work but it wont start. The starter won't work and there are no noises from the relays or fuel pump? i'm suspecting the immobiliser/ecu is at fault.

The red light flashes untill i turn the ignition on then stops. So i removed the end of the ignition barrel and used a screwdriver with the key well away from the sensor and the same thing happens. On our ford KA the light flashes then goes red for a few secs before going off where as the puma just stops as soon as i turn the key.

Also the remote locking is still working fine.



Im i right to be thinking its the immobiliser? Any other suggestions?

Thanks Craig.
If you were logged in, you wouldn't be seeing this ad!
Register your free account today, or log in if you already have an account.
__________________
996 911 C2
01 Yamaha XJR1300SP
2012 VW Transporter

Last edited by CraigJ; 10-10-2010 at 04:39 PM.
CraigJ is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2010, 10:53 AM   #2
Christian and Beccy
#1 in Spelling Club
 
Trader Score: (14)
Join Date: May 2003
Location: Norfolk
Posts: 23,314
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to Christian and Beccy
Default

It needs to be propery diagnosed really, there are so many things it could be. AFM, Crank Sensor, CPS and so on.

Get it booked in somewhere for a code-read.
__________________

Renaultsport Megane F1 230

I've earnt £450 for doing almost nothing!! Click here to see how!!
Christian and Beccy is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2010, 11:25 AM   #3
rs tingle
I've found that life I needed.. It's HERE!!
 
rs tingle's Avatar
 
Trader Score: (1)
Join Date: Dec 2007
Location: birmingham
Posts: 1,004
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I had this problem i changed everu sensor an turned out to be the lamba sensor but with mine ya used to try pull off id have the revs but soon as ya pulled of it died an all of a sudden the power would be there but was rather dangerous at junctions as it would do it sometimes in mid pull off

Last edited by rs tingle; 10-10-2010 at 11:29 AM.
rs tingle is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2010, 03:31 PM   #4
CraigJ
Too many posts.. I need a life!!
 
Trader Score: (0)
Join Date: Dec 2005
Location: Wakefield
Posts: 814
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to CraigJ
Default

Cheers guys. need to get a diff reader. i only have vag-com and an OBD2 which wont read the puma.

Bigger problem now anyway. we just nipped out in the car and it died while moving. It wont even turn over. There is no starter noise etc and i dont think i can hear the fuel pump primeing. Immobiliser problem maybe?
__________________
996 911 C2
01 Yamaha XJR1300SP
2012 VW Transporter
CraigJ is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2010, 04:43 PM   #5
CraigJ
Too many posts.. I need a life!!
 
Trader Score: (0)
Join Date: Dec 2005
Location: Wakefield
Posts: 814
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to CraigJ
Default

Topic changed see first post.
__________________
996 911 C2
01 Yamaha XJR1300SP
2012 VW Transporter
CraigJ is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2010, 10:04 PM   #6
cjwood555
Advanced PassionFord User
 
Trader Score: (0)
Join Date: Feb 2005
Location: Solihull
Posts: 2,090
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to cjwood555
Default

Well have you metered it out and checked fuses?

The fiesta ( and by association the puma ) is renowned for killing ECUs so if all fuses and relays buzz out ok I'd try getting hold of a spare to test.

Chris
__________________
Mondeo ST24...
cjwood555 is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2010, 10:04 PM
PassionFord
Ford Focus




Paid Advertisement


 
 
 
submit to reddit
Reply

Tags
17, car, conversion, flickers, ford, fordpumaimmobiliserproblems, immobiliser, light, power, prob, puma, running, start, starting, wont

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off
Forum Jump

Advertising - Terms of Service - Privacy Statement - JOBS



All times are GMT. The time now is 03:13 AM.


This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company.